Monday, 25 July 2011

guru penjana transformasi pendidikan negara

selamat hari guru..tak ke lambat kau nak wish hari guru dik non..bukan apa..tadi dik non sembang2 dengan kawan2 gegurl dik non..diorang cakap pasal semalam hari parents..faham ke tidak ni??ala...hari ibu bapa...tak sedap...hari parents lagi sedap kan...hiks...dik non kan omputih..tak gitu uols???hihi

specially made for my parents..happy parents day my mama and baba
*padahal kau curi google image sajork*
ok..berbalik kepada hari parents tadi..dik non pon cakap kat kawan gegurl dik non.."ha???hari parents???"
dik non tambah lagi "bagi dik non hari-hari hari parents"*tersyampak semua sambil terbeliak mata*haruslah!

berbalik kepada tajuk post kali ni pula..begitu juga bagi dik non..hari-hari hari guru..yeay!!sayang cikgu!!!..guru adalah pelita hidup..permata hatiku..matila..tambahan pepatah...tak pa..dik non berpegang kepada pepatah tu..memang betul..guru pelita hidup dan permata hidup kita instead of our parents kan..kan orang cakap..guru adalah ibu bapa kedua selepas ibu bapa kandung atau sebenar..dan mungkin ketiga bagi mereka yang anak tiri or anak angkat...

yang ini pon kalau cakap speacially made jugak memang makan kaki lah dik non lagi*ampun*
dulu dik non pernah juga terfikir..satu hari nanti nanti dik non nak jadi cikgu lah..nak balas dendam..nak rotan budak-budak..sebab dulu dik non kena rotan dengan cikgu dik non sebab tak buat homework..macam mana nak buat cikgu,..ayam kat reban tak kasi makan lagi..rumput tak sabit lagi nak kasi kambing makan..lauk dan nasi kat dapur tak masak lagi..family dik non yang lain nak makan apa..pasir???..gituh...anak-anak dik non tak nyusu lagi..aiyooo..meriah kau dik non..iron lady sangat..padahal duduk dalam bilik..baring-baring sambil tepek bedak sejuk kat muka..letak timun kat mata and tuam rambut dengan santan*tradisional..kau mampu??*sambil2 tu buka radio dengar lagu era fazira..pasrah...kenapa lah banyak jerawat ni???huhu..lepas tu ubah posisi baca magazine MANGGA pula..tengok ruangan model kolam renang..sedih...tu dulu.....sekarang dik non baca..INTREND..COSMOPOLITAN..pa lagi VOGUE..*mampu???*kelas ke tidak dik non???kih3...

cammane??siapa nak jawab??dik non juga yang jadi cover girl dengan pose melingkar..cantik...
dik non pon ada few teachers yang dik non like and dislike..macam-macam kenangan kita kat sekolah dulu kan??lebih2 lagi yang bergender others macam dik non ni..lagi lah cikgu2 sayang dan favouritenya..tak gitu???takkan dik non lupa ustazah zimah yang pernah laha dik non..dik cakap dik non p****n kat depan orang ramai*tersyampak!!!*dik non sayang ustazah!!!!!

4 comments:

NadiRah said...

hahahha!!!
Nad future teacher... hhehehe
nak balas dendam gak ar..
huhuhu

ANGIN ANGAN said...

slmt hr guru dik non.. hiks

missdora said...

saya juga. bakal guru..

dik non said...

wah..x sangka ramai bakal guru baca blog dik non..hihi...dik non bakal pensyarah je*propa*haha