Friday, 16 December 2011

hudud

assalamualaikum chuols..

kabare semua?waras?*jawa sangat*
buat apa nak malu kalau jawa.kira dik non ni bukan pure malay lah*euwww.melayu asli*.dik non juga berdarah kacukan.wahhh!!!!tetap nak ada mix walaupon kulit kau segelap dayang senandung.hidung tak mancung bak seludang tapi kemek comel macam siti sarah.*matila buka pekung 'kecantikan' diri*

again!buat apa nak malu dengan pemberian Tuhan macam tu.its a God give.terima jah sebab ada hikmah di sebalik setiap pemberian.tak gitu???bak kata omputih, every cloud has it own silver lining.hamikau.*english education*

hudud?
isu ni sangatlah rancak dan fenomena kan?dik non sebagai gadis it ni tak maw lah ketinggalan about the hudud thing.kalau orang dok post pasal hudud.dik non pon nak post jugak.kita ni mana boleh.tetap nak menang je.

dik non bukanlah seorang yang alim ulama ataupon pandai berbicara tentang hukum agama ni. but according to this video.its really good to make us easily understand wat is hudud?seryesly i am talking to u?dont beleive it?u watch!*pitams.gigih google translate*hihi



post ini tidak lah  berunsur sebarang political review okayyy.ambil sebagai informasi kepada kita yang sentiasa dahagakan ilmu.pernah dengar tak?ilmu yang kita cari ini ibarat setitik air di lautan.pengsan tak???mampu nak cedok semua ilmu seluas lautan?tak mampu kan?jadi banyakkan membaca dan mencari k.*ohmaigod.ilmuan sangat*

i just turn 21.dik non pon tak daftar lagi.tak taw nak pilih mana uols??tapi kita as a muslim perlu laksanakan tanggungjawab ni.ermm..dik non nak wat research lah.undilah dengan bijak!peace yaw!

Thursday, 15 December 2011

Ombak rindu.i am coming

assalamualaikum.

chuolssss..hari ni dik non nak pergi tengok wayang.cerita ombak rindu.lambat tak uols????...tak lambat kan?????masih belum sebulan kan????masih 2 minggu lebih je kan???

ye lah uols..dik non busy sangat.uols pon taw kan.dengan kendurinya.itunya.ininya.macam2.terpaksa dik non postpone niat dik non tengok  ombak rindu tu.

tapi jangan risau.hari ni.selesai je solat jumaat dik non nak pergi tengok wayang.dik non tak boleh tahan dah.dik non nak tengok jugak.

ye lah.sekarang kan semua orang demam ombak rindu.dik non sebagai urban people pon tak nak ketinggalan zaman.tetap nak over*kannn..kita selalu tengok cerita omputih je.melayu ni tak main lah.

ok lah kat bawah ni dik non nak sertakan satu lagu ost ombak rindu yang dik non suka sangat.banyak kali dik non ulang uols.dah la suara dik non pon ala2 adira.syahdunyeeee


rachel crow.she is amazing

assalamualaikum wbt.

holaaa uols...
siapa kenal rachel crow?
dik non kenal minah ni.tapi dik non kenal macam tu je lah.kami biasa terserempak masa dik non jogging.ada sekali tu terserempak kat pasar.dia ni muda lagi uols.baru 13 tahun.but her talents.OMGGG!!!

dik non tak da astro uols...so dik non tak dapat nak ikuti perkembangan dia by tv.but i have streamyx.soo dik non selalu ikut perkembangan dia by internet.she is one of the x factor 2011 contestant uols..yang paling muda sekali but her talent is soooo huge.berulang2 dik non tengok video dia since audition sampai lah ke top 5 uols.tapi sayang uols.

this talented gurl dah terkeluar.sedih sangat uols..dik non faham dia.she is just a kid.kecik lagi.tak pandai nak kawal feeling.kalau happy kau gelak lah kuat2.kalau sedih.haaa..kau tengok lah video ni.
 

 yang bawah ni pulak video masa si rachel crow pergi audition.best uols.so lively
dik non letak 2 video je k.yang lain cari sendiri k.biar celik sikit it tu.jangan jadi macam kawan dik non.it blind.tp bab ngumpat kau nombor satu bedahh.opsss.hihi

kenduri di negeri periuk nasi Malaysia(kedah)

assalamualaikum.
hello chuols...
dik non nak amik mood jap.rasa macam nak kahwin je besok.maklumlah dik non ke kedah hari tu.ada kenduri kahwin uols..sedare dik non kahwin.meriah uols..kambing 3 ekor.lembor sekor.ayam berekor-ekor.x dan nak kira.camane?penyebok tak kau???

bukan apa uols.dik non rewang masa kenduri tu.taw ke ape rewang?rewang ni dalam bahasa jawa.kalau kelatenye bekwok(big work).kalau melayu bakunya.tolong menolong kupis bawang.potong buah.potong daging.pitams*melayu kau tak nak panjang definitionnya.

seronok uols.dik non sebagai gadis metropolitan ni terasa sangat berbeza bila pulang ke desa.

pulanglah ke desa berhari raya.ayah serta bonda*tibe layang lagu raya*yang penting ada word desa.pengsan.

lain sangat rasa uols...tenang sangat.aman sangat.damai sangat.berbeza taw.dik non rasa macam orang jakun sangat.turun bendang.mandi telaga.minum ayaq nyok.oh mai godddd.*padahal kau balik kedah setiap tahun*tetap nak over jakun.

dik non ke kedah kali ni dengan ayah dik non.mak dik non tak dapat balik uols.maklumlah mak kita kan CEO syarikat.bila hujung2 tahun ni banyak audit nak kena buat.*kita kan orang kaya*euwww.muntah.nak beli gula2 pon kita kena mintak mak kita.cuti yang nak kena apply pon dah habis.oppss.CEO kena apply cuti ke?tipu sangat dik non ni.

memang berbeza sangat uols kenduri di kedah ni.kalau kat selangor nya meriah dengan karaoke lah.pengantin feeling model dok salin2 10 baju.cina ada.india ada.bikini pon ada la ni.kelapaq nak tukaq baju2.tak habih.dik non yang tengok pon jenuh aihhh.pastu dengan pelamin nya.khemah tak payah cerita lah kan.

kat kedah ni berbeza sangat uols.semua yang dik non sebut di atas tak da uols.pengantig hanya pakai baju pengantin dok layan tetamu.kalau pengantin pompuan yang tak layan tetamu tu mungkin tengah gigit pintu sebab tak dapat salin 10 baju.makan hati uols.

pelamin pon tak da taw.depa hias bilik pengantin kaw2 punya,.cantik sangat.sampai tak taw nak baring kat na dah.penuh dengan segala perhiasan dan hantaran.silap2 haribulan malam pertama pon atas hantaran pa...ye lah.hantara kau dildo.[pengsan].ampun kakak.

kalau time makan pulak berbeza sangat.asing2 taw.ada separator gitu.dik non pulak yang pening kepala nak duk tang mana.last2 dik non dok bawah pokok nyoq ja.sedih kan.

rasanya dah panjang dik non type ni.uols pon bosan pa.huhu.ok lah.see chuolss again.buhbye.

Monday, 12 December 2011

cantiknya kening

assalamualaikum.tak jawab dosa.kalau jawab sayang.(comel tak?macam maghia elena tak?)
untung kan maria elena.dah nak kahwin dah dia.semoga berkekalan hingga ke anak cucu dik non doakan.simple je majlis pertunangan dia.pink colour gitu.suka dik non tengok.tapi tak taw lah pulakkan majlis wedding dia nanti.taw2 kalahkan memey.mampu???ada reflesia nak sponsor?hahaha.ermm..kita doakan yang terbaik untuk dia k.kalau maria jemput dik non.lagilah dik non doakan banyak2.umur panjang.murah rezeki.segala yang baik2 lak.

hari tu dik non lepak2 dengan kawan gegurl dik non.lepak dekat starbuck uols...STARBUCK!!!mampu??kannn..baru pergi starbuck je dah kecoh macam bangun2 tidur rumah kau yang small cabin dah jadi villa.padahal kami lepak2 kat mcd jahhhh.

kawan dik non ada ipad.miss it katanya.segala gajet dia ada.sebut je.digimon.pokemon.game boy.up to date kan?kami dok feeling2 search gambar beauty ladies in the world guna ipad dia.feeling kan sumea cantik dnegan harapan gambar kami akan keluar kat image.pitams...search punya search kami jumpa gambar sorang minah ni.korean girl.cantik uols...tiba2 sorang kawan dik non bersuara.kami yang lain waaaa...weee...wuuu je.yang dia"cantiknya kening dia...".saje je nak kelainan taw.terus semua kat situ pegang and lurut kening masing.dik non pon tak nak kalah.lurut jugak.haaaa..merasa lah korang perempuan.
yang lain semua setuju "ha a laaa...cantik laaa..cukur tuuuu....." 
tiba2 sorang lagi bersuara."tapi cukur kening tu berdosa kan?"

semua terdiam.

mananya tidak.4 daripada 6 orang yang lepak tu cukur kening uols.dik non tak mampu nak bertindak menjadi ustazah lagi.dik non diam.kaku tapi ketawa dalam hati.

Dia juga makhluk Allah

assalamualaikum uols...
dah berhabuk bersawang blog dik non ni. lama rasanya dik non tak update blog.ye lah uols...dik non sekarang ni busy sgt....busy sengsgttt...dgn runwaynya..model managementnya..ala..macam janice dickinson tu(hantam lah eja nama kau Jan.kita kan kawan.asal ada dick2 pon kau ok kan)

ok.back to our this post title.Dia juga makhluk Allah.Allah peduli.tibeee lagu Agnes Monica kakak dik non.
hari tu dik non balik rumah.cuti kekdahnya.lepak2 rumah tiba2 hujan..ermm..mak dik non pon apa lagi.kalau hujan je.mesti lapar.saja nak tambahkan lengan dia biar dik non boleh gigit dengan lebih rakus.haha(kau ada gigit lengan lemak mak kau?mampu???)

sooo...dah lapar2 ni mak dik non mula la meragam.dia kalau makan tak nak yang malay.pengsan.nak yang Italian food.chinese cuisine.and of course western food.hamikau.

bodek punya bodek dik non bagi idea untuk makan chicken chop yang murah.tetap yang murah je.tak de duit uols..maklumlah dik non ni belajar lagi.dik non pergi dengan my two borthers and my mother.
sampai2 je.amboiiii.ramanya orang.semua orang kat tempat dik non ni kelapak chicken chop ke hujan2 ni.mentang2 lah murah.toleh punya toleh dik non nampak tempat kosong.terus kitaorang berlari kencang mendapatkan tempat duduk tu,dik non pandang tepi.ehhhhh..banyaknya bunga2.ada orang mati ke?
dik non pandang tepi kiri pula.ehhh.bunga lagi???ada kenduri tahlil ke?tibe ada bunga kat kenduri tahlil.ke ada mat salleh mati?

pastu dik non tengok tepi kanan dik non balik.laaaa.....dorang baru habis convo rupanya.maklumlah.sweet moment kan.dik non je tak grad2 lagi.kalu dah anak grad mak2 pon akan turut sekali nak pakai baju convo.macam mak dik non dulu time ayah dik non grad.mak dik non yang lagi lama pakai baju grad tu berbanding ayah dik non.ambik feel katanya.hihi.ampun makkkk..

ok.nak dijadikan cerita.time kami tengah tunggu chicken chop sampai.tiba2 adik dik non yang berumur 5 tahun tu gelak terkekeh-kekeh,awat???????hidung dik non banyak bulu ke???(terus dik non usik2 lubang hidung dik non.ok jeee).dik non toleh belakang.

rupa2nya ada orang kerdil kat belakang dik non,terus dik non nasihatkan adik non.tak baik lah dik.dia pon makhluk Allah.Allah ciptakan orang pelbagai jenis kat dunia ni.ada yang cantik macam dik non.ada yang kurus macam dik non.ada yang tinggi macam dik non.ada yang gemuk bukan macam dik non.ada yang rendah.ada yang kurang cantik...semua tu ada hikmah.dah2..tak baik gelakkan orang.wahhhh..macam ustazah sangat!

Sunday, 30 October 2011

deepavali

hye uols..assalamualaikum.dah lama sangat dik non tak hupdate*ayat ni je lah kau dok ulang dik non*

ye lah uols..busy..dengan sambutan deepavali yang lepas.opsss.kantoi dik non mapley.haha..macam mana sambutan uols??meriah???dik non biasa-biasa aje.gituuuu

macam biasalah sambutan deepavali dik non.pagi tu pakai cantik2.dik non pakai sari yang dik non beli dgn mak dik non kat masjid india.wahhh..masjid india.tetap ikut tema.deepavali equal to india.haha.funny lah dik non *angkat bakul sendiri*

lepas dah siap2 tu..dalam dik non nak ke dapur nak tolong mak dik non hidang variety of foods.dik non terlupa something.lupa apa??dik non pon pelik.kenapa bila aku jalan senyap je.laaaaa..terlupa pakai gelang kaki.mampu???tak meriah lah uols...kecing.kecing.kecing.dik non berlari anak ke dapur.nak biar bunyi gelang kaki lebih rancak.kecicingcingcicing!!!!dik non lompat bila sampai dapur.haaaa..merasa dah rumah kau macam kat kuil.

lepas tu,dik non makan pagi deepavali bersama keluarga.tosai ada,capati ada.roti canai ada.kari kambing ada, kari kepala ikan ada, kari LEMBU pon ada.opssss...india makan lembu ke?kantoi pula dik non cina.camane?tiba2.

macam hari raya aidilfitri juga(eh.melayu ke?) lepas makan kita akan ziarah menziarahi rumah sanak saudara hampa.dik non seronok sangat.semua orang cakap dik non macam aishwarya rai.pengsan.memanglah hidung dik non mancung.mata dik non besar.tinggi.memang lah macam dia.tapi dik tak nak macam dia.dik non nak macam kareena kapor..homaigod.demand kan.

eh..melalut dah dik non.lama tak update kan.walhal dik non ke times square, sungei wang and pavillion je masa depavali hari tu.tapi tak ramai sangat orang.dik non pelik.korang semua sambut deepavali jugak ke???

Saturday, 15 October 2011

dik non kembali

hye uols..dik non kembali..kembali bertandang ke dunia blogging...dah lama sangat rasanya dik non tak hupdate blog..dik non bukan malas..cume dik non tak dak masa uols..busy kekdahnya..ha..kau jangan nak ulang ayat2 clishe kau dik non..anak-anak nak menyusu lah..running errands lah..macam-macam lah..geli je..
baiklah kali ni dik non nak cerita yang dik non sangat busy dengan sukan..mampu???tolong jangan tutup lap top dan muntah..memang betul dik non busy bersukan..tapi haruslah sukan yang lentik2..gimnastik, pilates and yoga..haram ke yoga???dik non tak baca mandrem..dik non even bersolawat dalam setiap satu pergerakan...mampu lagi sekali???
uols...uols harus tahu..dik non ni hidup mencari ilmu..bekalan untuk dik non meneruskan kehidupan..mematangkan diri dik non..gituuu....gicuwww....susah na nak dapat line internet kat tempat dik non tinggal uols..berebut line temanya..lap top siapa yang laju dia yang dapat..kalau lap top dik non yang pertama dicipta ni..masakan dapat lawan line internetnye..*duduk cangkuk nangis*
hari ni baru dik non dapat merasa line internet yang laju..apalagi..terus dik non ambil peluang hupdate..kesian taw pembaca setia dik non yang bersasal dari hobart..hari-hari dik non nampak die akan singgah blog dik non..cek dik non hupdate tak..and click nuffnang dik non..haaa...gituuu..click ke???itu yang dik non tak tahu..
ok lah uols..panjang jugak rasenya dik non dah tulis...lepas ni insyaAllah dik non akan cuba hupdate blog ni..kalau tidak dik non akan biarkan blog ni membusuk seperti pekasam tapi akan dik non rebrand menjadi yang lebih baik.PENGSAN.nak hupdate pon malas.ni nak rebrand.camane????

Saturday, 1 October 2011

shopping sakan na....

yeay yeay yeay duit dik non banyak..siapa nak..meh sini..dik non tabur tabur je duit tu..merasalah kaya sekejap je*ape ni dik non??meroyan ke???*
memang dik non meroyan..gila sekejap..mana tidaknya..duit dik non dah kering uols...ye lah orang shopping lyte2..engkau shopping tak hengat..zara kau nak..gucci kau nak..guess kau nak..mng kau nak...forever 21 kau nak...opss...semua tu macam untuk girl2 je kan..dik non lelaki*sedar diri di bulan puasa*
post yang lebey dari sebulan dik non simpan...notice the bulan puasa???...haha...tetap nk post..lantaklah..haha


Wednesday, 14 September 2011

semakin matang meniti usia

assalamualaikum wbt..hye uols...dik non tadi dok belek2 balik..bace balik semua2 post yang pernah dik  non post..eeeeeeeee(sambil keluarkan lidah)bunyi ke??ce try..haha...dik non gelak sorang2..kenapa???terdetik di tak di benak fikiran uolss...wahhhh...puitis pulak sekarang...

dik non baca lagi...gelak lagi..baca lagi...gelak lagi...baca lagi and gelak lagi..GILA

dik non malu sangat2 baca balik post2 dik non..dik dik non sangat...malunyeeee...hadik2....walaupun baru sangat dik non di dunia blogging ni..dik non dah rasa kematangan dalam penulisan dik non kali ni...uols yang baca blog dik non ni rasa tak???makin matang tak??? lepas ni dik non nak tukar kepada kelas mak non lah..barulah tak macam penulisan hadik2 non..pasni jadi mak2 non..tapi mak non bergetah...

sekarang ni otak dik non serabut uols...pening kepala dik non..macam2 di benak fikiran dik non..benak lagi sekali..lama2 memang betul2 benak:bodoh fikiran dik non ni....banyak sangat kerja dik non yang tertangguh..last week dik non pergi kursus..tepi laut..homaigod..kulit dik non burneddd...hitam legam sehitam beyonce..opppsss...hitam ke???kakak dik non tu....jerawat dik non naik seperti mencurah2 ke ladang gandum...arghhh..tension seperti mahu dihiris-kulit muka dik non...ni ...dik non wat plastic surgery..dosa kan????astaghfirullahhalazim..minta simpang lah uols...

Wednesday, 7 September 2011

mencari cahaya happy birthday

assalamualaikum....wahhh..gitu..tajuk entry dik non letop je..sesat dalam kegelapan temanya..mencari cahaya...currently dik non sangat busy uols...busy kekdahnya..assignment berlambak dik non tinggalkan..kekwat cuti raya tak nak buat..enjoy puas2 dulu katanya..sekarang ni dik non yang merana..dik non baru naik dari cuti raya  ni macam2 yang berlaku..nanti dik non cerita...

semalam dik non keluar dengan kawan2..surprise birthday party konsepnya dengan gegurls..kami ke nando's..wahhhh!!!makan pon kelas...tak ke kelas kan dik non??(angkat bakul sendiri)..then kami jalan-jalan cari barang..dik non pergilah watsons..beli pil..bukan pil perancang okeyh...dik  non pengambil tegar pil kordels..skin clear..nak cantik feelingnya..tetap kulit kau berjerawat tak henti..mana ke tidak..asyik berangan je..merasalah..

dok belek2 pil yang ade tu..menjerit dik non,...HOMAIGOD!!!!awatnya dik non???macam kena cucuh pungkuk hang????...mahalnya harga...naik harga uols...promotion price dah habis...kalau dik non tahu lah naik harga mendadak macam ni..dulu dik non beli 10 botol sekali gus..merasa...mana taknya uols..before ni harganya RM45 sajorkk..sekarang RM55..mendadak...tercampak..tapi tetap beli...nak cantik kan..kalau tidak semua tak nak kawan dengan dik non..

sambil2 tu dik non sembang2 dengan pharmacist yang kerja kat situ..dik non tanya lah..ada tak pil lain yang dia boleh suggest kat dik non untuk telan..pastu dia suggestkan kat dik non pil ape ntah..secara petir(i mean sekaligus) dik non tanya..makan pil ni tumbuh tetek tak???tergelak,terbahak pharmacist tu..dik non pon  tak nak kalah..gelak jugak...

dalam duk sembang2 tu dik non terus lah grab pil kordels yang dik non selalu telan tu..dik non cakap..kena continuous makan pill ni..nak cantik kan...tiba2..pharmacist yang CHANTEK tu cakap..cantik ke???aiyoyo..kakak..sentap**cantik lah..kalau tidak tak de nya beraninya dik non keluar rumah pergi beli pi ni..mampu???..tapi dik non tak kisah sangat..i know that pharmacist baik..mesra alam temanya..macam kawan2 gegurls dik non yang lain..yang tak pernah puas hati dengan kecantikan dik non*10 kali feelings*
lepas tu kami ke sunway..dik non tengok cerita hantu bonceng..nanti for the next update dik non cerita k my review on that movie..."besttttt" sangat!!!!!

Friday, 2 September 2011

kau memang lah kawan

hye uols...selamat hari raya..maaf zahir batin..sedar tak sedar dah 4 hari kita raya..dik non pon dah lama gila tak update..dik non raya-raya ni baru tanam azam baru..tak maw ngumpat orang, keji orang, hina orang dan segala malaun kesalahan lah...ye la..kita kan dah mintak maaf kat ramai orang..mesej2 raya segala tapi dik non memang geram dengan sorang lahanat ni..dia ni memang puk*mak..serious dik non geram sangat..dik non akui..dia memang baik dengan dik non..panggil dik non adik..nak manja-manja dengan dik non..kadang dik non layankan aje walaupun padahal..(tangan di dada mata ke atas)..meluat kau taw tak..kau budget nak rugget..ranggi..minah key ell..funky..but kau tu skema walaweyhh..benci lah..dik non memang geram taw dak..nak je dik non tenyeh2 kat hidung dia..lepas ni memang dik non berjanji dengan diri dik non..tak nak ajak kau dah perempuan..ya ampun..geram uols...dik non nak ngadu kat orang lain kang jatuh hukum ngumpat pulak kan..soo..dik non luahkan je lah kat blog ni..mungkin uols akan cakap dik non jahat..kutuk orang belakang..tapi dengan orang ni memang dik non tak boleh cakap depan..sakit hati..tengok muka dia pon dik non cam nak sagat..plus dia sensitif anjeng..keje nak nangis je...
cam ni uols..cerita dia cengginih...benda ni bukan berlaku sekali je sepanjang dik non kenal dengan dia..tapi dah berkali-kali..sekali dik non percaya..2 kali dik non cam ok lah..mungkin kebetulan..3 kali dik non dah sangsi..tapi kalau dah 300 kali..kau percaya???dia ni memang cerita lebat lah uols..time plan tu dia lah yang paling sungguh2..tapi bila besok nak gerak tu..kauuu..memang F*CK*MAK!!!!!!..arghh.rasa cam nak jerit je kat telinga dia..gila lah dik non..cam nak hempuk2 je dia uols..urghhh..ok lah..puas dik non..thanks uols...(boleh cenggituh tiba2 post emo2??memang nak makan makian kau dik non)..tapi tetap kelas kan dik non maki-maki orang cam tu..hahaha

Saturday, 20 August 2011

kemalasan

teruk kan dik non???lately ni dik non rasa malas sangat nak update blog..tak taw apa dah jadi dengan dik non..macam yang dik non bagitahu dulu..bulan-bulan puasa ni asyik rasa nak tidur je..pantang ada free time je..mesti rasa nak tidur..huhu..teruk..teruk...
post yang ni pon dik non gigihkan diri untuk update blog...sebab dik non taw..ramai silent reader kat luar sana yang baca blog dik non*feeling*hehe..
sedar tak sedar hari ni dah hari ke 20 kita berpuasa..korang semua macam mana?puasa full tak???dik non setakat ni ok lagi..full..non stop..*boleh cam tu?*
minggu depan dik non will be so busy all the week..lepas tu baru dik non free...haaa...merasalah time tu dik non update blog tak hengat...tapi kan..nak raya dah..nak shopping lagi..buat kuih lagi..adoiii...pening..fulus..fulus..datang lah sini..

selamat berpuasa ke 20..lagi 9 hari nak raya..yeay!!!!

Thursday, 11 August 2011

lady gaga

hye uols...assalamualaikum...mesti ramai yang marah dik non kan???ye lah...dik non dah lama tak update blog..mesti ramai silent reader(follower dik non sikit je..tapi yang view ramai...hiks) kat luar sana yang mogok tak maw puasa sebab dik non tak update blog..ehh..boley gitu????*ramai ke orang baca blog kau dik non???famous ke kau dik non???*sedey....sentap taw dik non...

sory uols...dik non busy sangat-sangat..tadarus lagi..nak prepair untuk berniaga kat bazaar lagi..tak menyempat uols..malam trawikh pula...adoyai..al maklumlah..bulan puasa ni je lah kita dapat nak buat semua benda tu..bulan lain ada ke sembahyang tarawikh...*solat tarawikh ke kau dik non?*sentap..solat lah...dik non ikut sunah nabi lagi..pergi selang-selang...

dalam dok beramal segala sempena bulan ramadhan ni...dik non sempat lagi uols dengar album lady gaga yang latest ni..BORN THIS WAY..syirik sangat uols..boleh gitu????syirik katanya...
lagu-lagu dalam album lady gaga ni sangat menyeramkan okeyhhhh...meremang segala bulu badan dik non...kejung sekejap....tapi dik non suka dengan suara minah ni...sedap..lagu berhantu pon dik non suka...beat clubbing sangat..(pernah masuk clubbing ke???erk)

baru-baru ni..dunia dikejutkan dengan satu gambar terbaru..lady gaga dress like a man in her new mv...kelas ke tidak???tak puas dengan pakaian pelik kau sekarang nak jadi lelaki pulak...lelaki pulak dah..lagi pelik....susah-susah kau tukar je lah dengan dik non lady gaga..ampun..astghfirullahhalazim...*ustazah sangat*

haiyooo..tu bulu hidung ke apa...tapi dik non tengok macam misai santa claus...

cando kan uols....jantan sangat kau lady gaga..aurmmm aurmm aw...*larikss*

alolo...cutenya dia...plumber pon pakai baju camni ekkk??ni nak pergi perbetul paip kat rumah dik non lah ni..dah 3 hari rosak...
ehhhh..tiba-tiba ada gambar dik non..kelas kan dik non????
curently addicted to born this way song..hari-hari dik non dok nyanyi lagu ni..non stop kaedahnya..gigih buka youtube n search lirik..nak berduet bersama lady gaga...nak macam maria aragon..duduk celah kelangkang lady gaga..panas ke sejuk ea???ya ampun lagi sekali...

Friday, 5 August 2011

Segmen BW sambil tambah follower..gigih kan dik non?


hye yuyue..dik non baru sangat dalam ber-blogging ni..baru sangat-sangat..dik non start since july 2011...follower dik non pon tak ramai...baru 6 orang je..(sedih kan?)tapi tak pe..dik non buat blog dengan niat untuk meluahkan isi hati dik non..apa yang dik non lihat dan rasa di sekeliling dik non..dik non make it as my diary...*ikhlas katanya*
topik yang dik non cerita dalam blog dik non sangat all rounder..macam-macam dik non nak cerita...kebanyakan post yang dik non buat pon is all about anything happened around me..plus..dik non menjalanai hidup yang super meriah..perangai dik non ni special sikit..but uols jangan lah takut nak berkawan dengan dik non..dik non ni best taw sebenarnya orangnya*berangan*
by the way..dik non tahu pasal this post ni pon just few minutes ago..time tu dik non tengah ber-blogwalking...and terbaca satu entry dari one blog..why not dik non tak try???untung-untung boleh menang!(eh...contest ke ni??)hari ni pula 5 august..maknanya last day lah kan..sempat kot..waktu terakhir untuk 5 august ialah 11 59 pm..sekarang baru 04 11 pm..fuhhh..sempat lagi...

diari ramadhan 3:kasihkan binatang

bulan-bulan puasa ni...dik non suka untuk mengajak uols kasihkan kepada alam sekeliling kita..kasihkan pokok-pokok..kasihkan binatang...
islam juga menggalakkan kita mengasihani binatang..antara cerita sirah nabi yang dik non ingat..nabi sangat kasihkan binatang..ada satu cerita tu..semasa nabi nak menunaikan solat..ada kucing baring di atas sejadahnya..mulia tak mulia lah hati nabi ni..nabi potong sejadah tersebut dan mengalihkannya ke tempat yang lain..
khsyuk betul dik non solat time ni..tak sedar ada orang ambil gambar dik non senyap-senyap...bersujud kepada Allah..bersyukur sepanjang waktu..*insaf di bukan ramadhan*
kalau dik non lah dalam situasi tu..haruslah kucing tu kejang otot nak lari..dik non nampak je..mesti dik non dah jerit dah..campur carut sekali..(jahatkan dik non)..
dik non juga mengasihani binatang okay..sepanjang dik non hidup..dik non pernah bela beberapa jenis binatang...antaranya ialah kucing..ikan emas...

setiap binatang yang dik non bela mesti ada aksesorinya..termasuklah kucing ni yang feelig pakai wig rambut cleopatra..padahal dik non buat helmet je untuk dia...senang sikit nak bawak berjalan naik motor..*safety first*

gambar di atas adalah replika ikan emas yang dik non bela..macam flower horn sikit kan..tapi..ikan yang dik non bela ekor dia lagi meriah...asyik botak je ekor dia sebab kena makan dengan ikan lain..*tension*tak cantik dah....
 memelihara haiwan memang seronok tapi seronok pada awalnya je..lepas tu merasalah dik non emo...kalau ikan emas...dengan nak basuh akuariumnya..choy...asyik kotor je...kalau tak basuh merasalah ayah dik non membebel...
kalau kucing pula..haruslah dik non potong bontot dia(geram)..rasa cam nak ikat je usus berak dia...asyik berak dalam rumah je..kali ni memang merasalah dik non kena lintaran petir dari mak dik non..tak ke kau marah kalau balik kerja bau "wangi"..harumm..menusuk kalbu..time tu memang menyirap kan..rasa cam kalau boleh nak hempuk je kucing-kucing tu dekat dinding...
semua haiwan yang dik non pelihara end up with bad and good...the bad is..after ikan emas dah meriah.beranak pinak..dik non terpaksa bagi kat jiran dik non..her mom is vet...kira selamat lah generasi ikan-ikan emas tu..dik non pon malas nak jaga dah..maintainance tinggi...plus dik non dah la pemalas..kerja nak mencantikkan diri je...binatang-binatang tu siapa nak cantikkan????uolsss jawab..
my cat pula end up with good.. and bad juga rasanya..mak kepada cat tu mati tahu tak???dik non tak tahu kenapa tapi dik non buat assumption dia mati because got raped with horny big jantan cat.. masa dik non angkat mak cat tu..her sex organ mengalir air..kesian but itulah kitaran alam...anak-anak dia dik non bela sekejap and i notice that i bukan good animal caretaker..macam-macam dik non buat..lagi kesian dari mak dia..last-last kucing-kucing tu nenek dik non ambil jaga..sayang nenek...

Wednesday, 3 August 2011

diari ramadhan 2:tidur kan sunnah

amboi..nyenyaknya dik non tidur...cantik pula tu..patutlah ramai peminat..mampu????*feeling*
matila propa..siapa kata tidur tu sunnah???siapa???(semua jari menuding ke arah dik non)*pengsan*
dik non tak bersalah okay..tapi betullah uols..since the 1st day puasa lagi..pantang kalau dik non ada free time je..mesti nak tidur..wajib...gituh..sunnah!!!kalau buat dapat pahala..kalau tak buat tak dapat apa-apa..boleh cenggituh???even malam pon dik non tidur awal taw..pukul 12 dah ready nak tidur dah..kalau tidak..pukul 3 pon tak tentu lagi nak ready tidur..time tu lah nak tengok movie..nak tengok series..macam tak de hari esok..tak menyempat...lepas tu merasalah besok mengantuk all day long....
tengok tu..time meeting pon dik non sempat lagi tu..selamat tak de yang baling selipar kat dik non...sory uols...ngantuk sangat
bulan puasa ni juga lah dik non tak faham dengan kawan-kawan gegurls dik non..orang dah cakap dah....puasa-puasa ni jangan dok ngata orang..mengumpat orang...baca gosip segala...tutup segala web-web gosip ni..tutup beautiful nara..tutup oh bulan..sebulan je..bukannya lama..diorang tak kisah..*ada kami kisah dik non??*(dik non tersyampak)..aku puasa ke tak puasa...tetap nak view segala gosip yang ada kat dunia ni..lepastu...haruslah dik non yang jadi tempat nak menyebarkannya..mentang-mentang respon dik non meletop kalau cerita pasal gosip-gosip ni..lupa terus dik non ni puasa ke tidak..choy korang gegurls...dik non benci..tak suka...kurang pahala puasa dik non..

di kanan ialah jejari runcing(cuba tengok jari dia...runcing ke tembam???)*ampun*..kiri pula ialah khairul fahmi(tak ke mixed siam kalau muka macam tu?)*ampun lagi*
kalau ada blog nama jejari runcing..dik non pon nak buat juga lah blog baru..jejari lentik..boleh cenggituh??*tetap nak menang*...dik non rasa ramai dah tahu siapa empunya blog jejari runcing tu..ala...yang bekas tunang goal keeper malaysia yang mixed thailand tu*hantamlah dik non..weolss tengok muka dia pon ada ala-ala siam..kira mixed lah tu*khairul fahmi..siapa tak kenal dik non tak tahulah..dik non yang 'penggemar' bola pon kenal siapa dia..sekarang ni kecoh pasal si jejari runcing tu putus tunang dengan khairul fahmi..dik non tak tahu nak cakap macam mana..dik non memang tak suka masuk campur hal orang lain..gituuu...biar lah diorang selesaikan masalah diorang sendiri..diorang jemput ke dik non ke majlis pertunangan diorang..tak kan???tak!!!!...haruslah dik non tak nak cerita pasal diorang..cuba kalau diorang ajak...wajib dik non wat entry khas pasal diorang..(macam blog kau famous macam kakak kau(hanis zalikha)*matila...kalau dah jodoh tak ke mana..tak gitu?

Monday, 1 August 2011

diari ramadhan 1:ana ramadhan

kah..kah..kah...dik non tergelak baca entry post kali ini..eeee..syok sendiri..tak gitu??
bukan apa..tadi dik non sembang-sembang dengan kawan dik non..sembang-sembang punya sembang tiba-tiba dik non cakap arab.."ana ramadhan"...senyap sekejap..blur...perlu lah dik non buat penerangan dalam bersembang tu kan..kacau betul..choy..tuih...gitu..puasa2 meludah..tak salah kan???
dik non pon dengan yakin terangkan..kan dalam bahasa arab..bulan puasa is "shahri ramadhan" kan???..sooo..kalau saya puasa.."ana ramadhan"..tak ke bimbo kau dik non????sedihh..habis yang dalam doa kau baca sebelaum tidur tu apa..nawaitu saumaghodin..jadi..nawaitu sauramadhan..haa...dah dosa dah main-main kan niat puasa..terpaksa lah dik non minum air lepas ni....gulp...

gamaknya mula-mula sakit perut cam ni je lah..masih cantik sambil menekan perut...uhuk..sakit peyutt....*erk*
nak dijadikan cerita juga..first day puasa ni besar betul dugaan dik non...dik non kena cirit birit..ni mesti kes bedal makan tom yam pedas kat kedai makan semalam..temanya nak makan puas-puas sebelum ramadhan...haaaa..memang puas lah kau membuang di bulan ramadhan ni..habis kempis perut dik non..tapi suka...ramping...
hazabnya menjelang petang jangan dicerita lah..sakit peyuuuutt..aiyo...
amma...appa.. tak tahan dah..dah semua bekalan sahur dan dibuang mengalir bersama beri-beri dik non....

kesudahannya tak cengginih???sakit sangat dik non kalau cirit-birit ni..selamat ayah dik non bijak..awal-awal dah letak meja kat toilet..tertempek juga lah dik non sakit perut uols....
as usual..kita ni kalau nak berbuka puasa mesti serbu bazar ramadhan..ya ampun..penuh and ramai gila orang okay dekat bazar ramadhan hari ini..ramai sangat..dik non nak tengok gerai-gerai kat tepi pon tak dapat..dapat tengok bontot orang ada lah..semua dok kerumun kedai..mana nak nampak isi kedainya..tetap dik non redah untuk mencari sesuap nasi untuk berbuka..gituhhh...sedih je bunyi..macam bersamamu..tapi kau beli macam kau puasa seminggu kan....penuh kanan kiri dok ginjit plastik..next time nak bawa reusable bag lah..sahut seruan maya karin katanya..no more plastic..miss earth tak????seruan maya karin kau nak sahut!!!seruan nabi siapa nak sahut!!!!ampun....

haaa....tengok poster tu..tak ke dia cakap no plastic bag to bazaar ramadhan..singkatannya haruslah seperti tertera..no plastic bag bazaar...kelas,,singkatan sangat*bimbo*
tuhan je tahu hazabnya line internet malam ni...sabar-sabar..ana ramadhan

Sunday, 31 July 2011

ramadhan almubarak datang lagi

Asalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh….


Just a short post..dik non nak ucapkan selamat menyambut ramadhan almubarak…
semoga puasa kali ini kita akan mendapat lebih barakah dan nikmat dalam kehidupan kita..
semoga dengan bulan puasa kali ini kita akan menjadi lebih baik daripada sebelumnya..
i mean better than before..ala..macam dulu-dulu kan u jahat…suka nyundal..suka ngumpat..suka ejek orang..suka pandang2 slack kat orang lain..suka lambai2 tangan ala2 usop wheelchair…so…dengan berpuasa kali ni insya’Allah kita dapat melakukan perubahan paradikma..anjakan paradikma gituh..kelas kan???

Tingkatkan amalan uols..dalam al-quran juga ada mengatakan bahawa bulan ramadhan adalah bulan yang mulia berbanding sebelas bulan yang lain..lets uols..kita tarawih yukkkk…aiyo…ni nak ajak pergi tarawih ke pergi gerudi ni dik non????nak pergi ambil air wuduk…buka kitab…kita kan suci..haruslah seharian pon suci..tak gituh???*matilah*

Friday, 29 July 2011

rip amy winehouse

youuuu!!!!..kenapa youu pergi dulu sebelum i*over lah kau dik non!*..
i love to hear your voice..sedap sangat you..i suka sangat suara you yang macam lelaki tu...garau..kasar..rehab..no no no...
lambat ke tidak dik non post pasal amy winehouse ni...dik non tahu pon lambat uols...dik non pon tak sedar dik non duduk bawah tempurung mana...sedih...ini lah akibatnya kawan dengan patrik kawan spongebob tu..dungu je..
recently i dengar radio..hits..haruslahh..omputih katanya..tak dengar yang melayu-melayu ni..dengar dok dengar tiba-tiba the deejay cakap rest in peace for the late amy winehouse..apakah???dik non sampai je rumah terus google..haruslah google..miss I T..
google punya google..homaigod!!!oh my dolce and gabana!!gituu..kelas kau dik non...
based on what i read about..pihak hospital tak bagi the actual reason why dia  kiok..tapi bila dik non sembang-sembang dengan kawan2 dik non..diorang cakap maybe amy ni kiok sebab overdose..haruslah cuba tengok video ni..tak ke ting tong minah ni..


yang ni lagilah..ya ampun...ni mesti telan seguni ice ni...stoned ke langit...

minum bola makan bola

aiyoo..pening..pening..fenin..
bola tenis ni sempat dik non ambil masa dik non lawan dengan maria sharapova dulu2..time tu dia baru nak naik..rambut pun hitam lagi time tu..haruslah dik non menang lawan dengan dia..tenaga lelaki katanya..
teringat masa dik non baru beli pario..main beach ball dengan kawan gegurls..

bola ni menyebabkan dik non dikejarkan ke hospital sebab patah kesemua tulang..merasalah nak buat lentik-lentik gimnastik dengan bola ni

haaa....bola ni lah yang dik non maksudkan okeyh...bukan bola-bola di atas
kehidupan dik non sekarang dikelilingi bola...bola sana..bola sini...dik non mandi pon dik non nampak bola..opsss...
anyway dik non masih sayangkan pasukan bola Malaysia..harimau malaya aummm..katanya..kalau dik non...harimau malaya..aumm aummm aw aw..comel je kan???
entah betul ke tidak pasukan malaysia ni???dik non bukannya kenal pon..lainlah yang bawah ni...
aw..aw...aummm.harimau malaya..betul ke ni???
takziah...kita mungkin akan berjaya next time..
kelas ke tidak bagi harapan macam tu???
6-4 tu pon da cukup banyak bagi dik non.kalau dik non main tak tentu lagi dapat 6-4..
mungkin 6-10...*matilah*
dik non bukanlah penggemar bola..tapi dik non meminati bola..suka makan bola..haaa????uols fikir apa tu??i mean fish ball!!!that is 1 kind of balls to right???*jawapan selamat sangat*


Tuesday, 26 July 2011

the manhattan fish market

 haa...hamik kau..sebesar-besar dan segedang-gedang logo dik non tunjukkan*merasa*
sesuai lah dengan citarasa dik non yang besar, kelas kau maria dan wallaweyhh semalam..

sedap memang sedap!..itu yang mampu dik non ucapkan selari dengan harganya yang cukup mencucuk..awww...sesuai lah dengan selera mulut kampung dik non..walaupon dik non tak makan belacan..tapi dik non suka sangat cencaluk dan ikan pekasam..tak cukup kampung???dik non tambah lagi...bontot ayam pon dik non suka makan(orang bandar tak makan cencaluk, ikan pekasan dan bontot ayam ke dik non???)*awas carut*

al kisahnya macam ni..semalam kawan dik non(mak hayam) minta tolong jemput dia kat tempat kerja dia..dik non pon ok je lah..kata mak hayam..*kau nak kurang gaji???gila???*
dik non pon ajak lah kawan dik non yang model sangat ni(tangan di dada mata ke atas) teman dik non..dan-dan kami on the way tu..mak hayam mesej dik non cakap dia will be bit late sebab ada meeting and suruh dik non dan kawan dik non tu jalan-jalan dulu...

so..kami decide ke shopping complex..dik non lapar..dik non nak makan..patah stearing kereta dik non hentak sebab lapar sangat*hiperbola okeyh*..kami decide tok pergi ke kfc..but then it change..dik non nampak satu benda bulat..warna coklat..ada ikan ditengah-tengah..walaupun tak menarik tetapi dik non tertarik..terdetik di hati dik non..dik non dah tak nak makan kfc!..tak nak mcd!..tak nak a&w!..DIK NON HANYA MAHU THE MANHATTAN FISH MARKET...ulangan...THE MANHATTAN FISH MARKET.."the" perlu ada ok..dont miss the "the"....kelas ke tidak???kelas kan dik non...


Monday, 25 July 2011

cantik sangat

tinggi lampai..
berbadan ramping...
suara yang manja..
idaman setiap wanita di dunia ini..begitu juga dik non yang masih on the way ni..hiks...
*jangan laha dik non..gigit nanti*

pada hari ini dik non akan berkongsi dengan semua wanita seuruh dunia berkisar tips-tips kecantikan yang dik non amalkan untuk kekal tinggi lampai...kekal berbadan ramping..kekal bersuara manja..
terpulang kepada kita mengikut kemampuan sama ada kaya atau miskin....semua orang masih boleh memiliki kecantikan itu menggunakan kaedah tradisional mahupun moden...disebabkan dik non kaya..semalam baru makan the manhattan fish market for the first time..homaigod!!!!..terbeliak mata dengan harganya but sedap okeyhhh..dik non isytiharkan dik non kelas, kaya dan kau mampu???nanti dik non update about the manhattan things..u guys will love it..
check it out~


kan...cantik tak dik non???
uols jangan menangis kalau dik non kata dalam video tu dik non..seriously.....uols kena percaya..its me darling..kan dik non dah cakap dalam post dik non yang terdahulu TAHAJJUD CINTA*berangan*
ok lah..uols kalau nak minta or share tips on beuty dengan dik non just text me in comment box..mungkin kita boleh lebih mendalami dan menyelongkari dunia kecantikan..bak kata maya karin..secret beauty from asia..kita kan orang asia...timur lah abe wey..*melalut sudah*

guru penjana transformasi pendidikan negara

selamat hari guru..tak ke lambat kau nak wish hari guru dik non..bukan apa..tadi dik non sembang2 dengan kawan2 gegurl dik non..diorang cakap pasal semalam hari parents..faham ke tidak ni??ala...hari ibu bapa...tak sedap...hari parents lagi sedap kan...hiks...dik non kan omputih..tak gitu uols???hihi

specially made for my parents..happy parents day my mama and baba
*padahal kau curi google image sajork*
ok..berbalik kepada hari parents tadi..dik non pon cakap kat kawan gegurl dik non.."ha???hari parents???"
dik non tambah lagi "bagi dik non hari-hari hari parents"*tersyampak semua sambil terbeliak mata*haruslah!

berbalik kepada tajuk post kali ni pula..begitu juga bagi dik non..hari-hari hari guru..yeay!!sayang cikgu!!!..guru adalah pelita hidup..permata hatiku..matila..tambahan pepatah...tak pa..dik non berpegang kepada pepatah tu..memang betul..guru pelita hidup dan permata hidup kita instead of our parents kan..kan orang cakap..guru adalah ibu bapa kedua selepas ibu bapa kandung atau sebenar..dan mungkin ketiga bagi mereka yang anak tiri or anak angkat...

yang ini pon kalau cakap speacially made jugak memang makan kaki lah dik non lagi*ampun*
dulu dik non pernah juga terfikir..satu hari nanti nanti dik non nak jadi cikgu lah..nak balas dendam..nak rotan budak-budak..sebab dulu dik non kena rotan dengan cikgu dik non sebab tak buat homework..macam mana nak buat cikgu,..ayam kat reban tak kasi makan lagi..rumput tak sabit lagi nak kasi kambing makan..lauk dan nasi kat dapur tak masak lagi..family dik non yang lain nak makan apa..pasir???..gituh...anak-anak dik non tak nyusu lagi..aiyooo..meriah kau dik non..iron lady sangat..padahal duduk dalam bilik..baring-baring sambil tepek bedak sejuk kat muka..letak timun kat mata and tuam rambut dengan santan*tradisional..kau mampu??*sambil2 tu buka radio dengar lagu era fazira..pasrah...kenapa lah banyak jerawat ni???huhu..lepas tu ubah posisi baca magazine MANGGA pula..tengok ruangan model kolam renang..sedih...tu dulu.....sekarang dik non baca..INTREND..COSMOPOLITAN..pa lagi VOGUE..*mampu???*kelas ke tidak dik non???kih3...

cammane??siapa nak jawab??dik non juga yang jadi cover girl dengan pose melingkar..cantik...
dik non pon ada few teachers yang dik non like and dislike..macam-macam kenangan kita kat sekolah dulu kan??lebih2 lagi yang bergender others macam dik non ni..lagi lah cikgu2 sayang dan favouritenya..tak gitu???takkan dik non lupa ustazah zimah yang pernah laha dik non..dik cakap dik non p****n kat depan orang ramai*tersyampak!!!*dik non sayang ustazah!!!!!

Saturday, 23 July 2011

durian oh durian

uhuhu..dik non demam..
geramnya...dah la demam..selesema pula tu..cirit-birit..sakit tekak..kalau ada penyakit 3 serangkai..dik non kena 4 serangkai..haaa..hamik kau dik non!!!..
ermm..memang ujian Allah kepada dik non sangat..tak pe..melalui demam ni dik non tahu..Allah masih sayangkan dik non..bak kata orang..sakit ni kafarah..mengampunkan dosa kan..amin...minta2 biar banyak la dosa dik non yang berjaya diampunkan..dik non sedar...dik non leka dalam menghadapi hidup seharian..dik non alpa..dik non suka berfoya-foya..hiks..melalui demam ni dik non insaf(harap lama lah dik non..engkau tu bukan boleh percaya sangat..dah elok demam kang..berjimba lah tu)
semua ini berlaku kerana satu benda..buah i mean..bukan sebarang buah tapi ini raja buah punya kerja...
aiyooo..bergantung-gantung..dik non suka..kalau nij atuh depan kau..tak ke heaven???
ini bukan buah kuini..bukan labu..tapi durian..homaigod...durian!!!dik non suka sangat..kalau uols nak tahu..dik non memang hantu durian...pantang nampak durian..sebakul pon dik non boleh habiskan..
kaedahnya cenggini..dik non baru balik rumah semalam..dik non kan anak kesayangan..haruslah mak dan ayah dik non sambut kepulangan anak dia yang cantik ni..kata muka cantik cam fazura + suara rengek cam fasha...haruslah ada kenduri sambutan kepulangan kan??hiks...*berangan sangat kau dik non*

ayah dik non balik kampung semalam..dia tinggalkan dik non time dik non tidur..sekarang kan musim durian..haruslah ada ole2 dari sana..hamik kau..sebonet ayah dik non bawa balik durian..dik non pon apa lagi..cam beruk dapat bunga..terus serbu bonet dan bawa ke belakang rumah..kopek dan makan..2 biji dik non makan..ulangan..2 biji!!!bukan 2 ulas..dik non makan sorang k...tak share..tak mahu share..tamak haloba ke tidak..terus dapat penyakit 4 serangkai ni..merasa...sedihhh..uols doakan supaya dik non cepat sembuh k..tak larat demam lama2...rasa tak bermaya je..tak ceria..kesian mak dik non..dia rindukan celoteh dik non...

Friday, 22 July 2011

beribu sesalan

walaupun dah lama lagu ni..dik non masih menyanyikan lagu ni..
lagu ni sentiasa meniti di bibir dik non...always..i loike..

 

kalau uols perasan..dalam mv ni dik non nampak sangat macam berat sebelah...ning baizura always the best..tak gituh??cuba perhatikan betul2..ning lah yang paling vavavom..ning yang paling moden..ning yang paling cantik...baju2 ning pon yang paling dik non berkenan..simple yet hawt...kalau yang lain..sedih...tak gituh???apa komen uols???

tahajjud cinta

ehem2...pakai telekung jap..hiks..
hari ni dik non nak feeling ustazah sikit sebab dik non nak bercerita tentang tahajud cinta..ala...cerita yang dik non berlakon tu...tahu tak dik  non yang mana???
ala...yang bergaduh dengan Neolofa(hantamlah labu ejaan kau..asal ada bunyi) tu...so..dik non pasti uols dah tahu dik non yang mana kan???hiks..malu..*blushing* jap dik non nak godek balik album2 lama dik non..

gamba ni masa dik non jual karipap kat konti suria fm..belum jadi duta nutox lagi..
sebenarnya dik non nak bagitaw kat uols dik non baru hari ini berkesempatan nak tengok tahajjud cinta ni...merasa lah dik non tengok episod 1 dan 2 kat youtube..sedeyhh sebab kat setiap video ada tulis fazura darlings...tak puas dik non nak nontonnya..
ni contohnya...
nampak ke tidak fazura darlings-nya...taw lah uols kipas yang susah sangat nak mati..tapi janganlah abadikan nama dik non kat setiap video dik  non*matila..mesti kena lempang terajang sebab feeling menggunung*

dik non rasa semua pelakon memainkan watak diaorang dengan berkesan tapi dik non geram sangat dengan ustaz sauki...nak je dik non tenyeh2 nunun dia..dia ni macam gatal je kan???tak cukup dengan 4....kalau dik non jadi salah seorang isteri dia..memang dik non akan google setiap position yang menarik, aw-some, uh-meh-zing dan akan dik non praktikkan dengan ustaz ni supaya tak gatai cari lain..dik non telan segala jamu menguat dan bertahan lama..ermm..merasa lah bengkak..opsss...lucah...

Thursday, 21 July 2011

propa lah kau

ha??!!!!
terkejut tak dengan title post dik non...sebelum dik non memulakan bicara dik non..dik non nak minta maaf kepada manis-manis(peminat) dik non...
kenapa nak minta maaf ni dik non????
dik non dah lama tak update blog...
*ade aku kesah???mesti manis-manis dik non cakap macam tu kan?*sedey.nangis

alolo..comelnya dik non sedih..pas ni nak sedih lagi lah..mesti lagi comel..uhuk2..wa...
 propa???
apa itu propa???
dik non pon gigih search apa itu propa di google...semua jawapan tidak memenuhi kehendak dik non...meh sini dik non terangkan guna kamus dewi-bahasa dik non...
propa yang termaktub di dalam kamus dewi dik non bermaksud...lebat lah kau!!!aiyooo..kamus apa ni??laha!!!
jap..dik non cek balik...tadi dik non pakai kamus yang jenis buku..kali ni dik non cek pakai kamus besta versi dewi-bahasa dik non...aiyooo..tetap laha..kali ni lebih laha..kamus ni melolong kat dik non..LEBAT LAH KAU!!!
lebat yang dimaksudkan seperti lebatnya bulu keti-ak dan pub-ik yang tidak dipotong..tidakkah ianya berbau busuk dan merimaskan??
haruslah kamus dewi-bahasa dik  non versi iphone campur blackery...apple cery bery..tak ke panjang tu?
kalau uols perhatikan pondan-pondan sekeliling uols...ramai yang suka propa...lebih-lebih lagi yang versi hadik-hadik..ya ampun...dik non ni kadang-kadang sampai nangis gigit kuku atas propahan hadik-hadik ni..kau mampu cakap kecoh sekampung yang beyonce dan syakira tu adik beradik kau???sedih..sedih...habis kuku dik non gigit...

tapi kalau diingat balik..dik non dulu masa hadik-hadik dulu ya ampun propa kau dik non...kalau tak nangis confirm meraung...propahan dik non haruslah yang up2 to the sky and menggunung sekalung pujian dan kebaikan ke atas diri dik non..tak de yang celanya...selalu murni jah...tapi tu dulu..sekarang dik non lebih berhati-hati dalam berkata-kata..bak kata orang cakap siang pandang-pandang..cakap malam dengar-dengar..tak gitu????

Sunday, 17 July 2011

usop wheelchair/wilcha..cak cak cak

adoiiiii..peningnya teman...kalau cenggituh..kite bako je..bako..bako..bakso(lapar)...
"kite bako je...kite bako je..kite bako je..(tangan kau mengipai2 macam nak bakar satay yang digantung..di atas..bukan di bawah)"...gituh temanya usop wheelchair..
dik non pulak.."kelas kan dik non??kelas ke tidak???kelas kau maria(tibahhh)"
mampu nak berlawan dengan usop wheelchair..haruslah dik non sembah ratu minta ampun..
dik non derhaka kepada ratu seluruh tagline kat malaysia ni..satu malaysia menggunakan tagline ni kalau marah..
tahu2 usop ni dah hantar saka hantu kak limah dekat dik non..
merasa dik non keluar rumah rambut serabai mengurai mencecah punggung...

cantik ke tidak kak limah??kelas ke tidak kak limah???..haruslah kelas kau kak limah..
baju biru tu mesti carut kak limah: kelas ke engkau limah oi...????(jeles lah tu)
yang montel comel tu haruslah menjerit tengok ke-kelas-an kak limah..menganga kau..
namun,
bukan usop wheelchair yang dik non nak ceritakan..ini lah akibatnya kalau orang lain tidur kau update blog(demi peminat katanya)..kata hanis zalikha..haruslah kan....kerja kalau memebebel nak melalut..adoi...bun nye adoi(raja lawak pulak dah)...
dik non pergi kedai runcit hari tu....dik non nampak kuwe tiaw(hantamlah ejaan kau dik non, asal ada bunyi sudah) sebungkus..dik non nampak kerang...nak masak malas..erm...dik non pon beli keropok bika je..nak diet katanya..kalau dah malas tu nak masak pon malas..jadi dik non decide malam ni mesti nak pergi makan char kuwe tiaw(hantamlah labu ejaan kau) dengan kawan dik non...ye lah..dah nampak kuwe tiaw dan kerang..takkan nak makan babi panggang..tak ke lari menunya tu..ye ke idak????...(sudahhh!!!..pah bedah mai dah)...

disebabkan malam tu ujan..dik non dan kawan dik non pergi naik kereta...selalu naik motor je..feeling janji diana..haruslah dik non yang diana...dik non mesti kalau rebut2 watak nak watak utama..tak nak kalah...ok..back to our story..sampai2 je kedai char kuwe tiaw tu..ujan masih renyai..haruslah dik non berjalan masuk kedai tip tap toe sambil tarik seluar ke atas sikit..tak nak basah lecak katanya...padahal feeling pakai gaun pengantin putih labuh...lengkap dengan kata adjektif warna dan sifat...ditambah pula haruslah ada jeritan manja disitu..feeling2 iklan shampoo time hujan..(pondan sangat!!!!booo~~~)

dik non pon duduk dan tunggu di ambil order..selesai ambil order dik non sembang2 dengan kawan dik non...sembang punya sembang dik non sentap tengok ada satu family ni...anak gegurl dia tengah kipas satay(seperti gaya usop wheelchair) sambil pandang dik non..dik non tak kisah kalau gegurl tu kecil lagi..ini breast kau pon dah besar..dah didatangai bulan dik non rasa..dah faham kehidupan di dunia yang dihuni pelbagai jenis ragam manusia..kenapa kau masih nak ejek dik non yang diana ni..sedih dik non..hati kental dik non tak nak kalah..dik non apa lagi..guna taktik lama..dik non jegilkan mata dik non sampai nak terbeliak macam dalam guiness world book of redcord tu...dia teruskan juga..tak takut..hayam betul...dik non pakat dengan kawan dik non..pandang dan jegil sama..jegil duo gamaknya..berduet lah kami berdua jegilkan mata...

haaa...camni lah dik non jegil...besar ke tidak???btw mesti baby ni nampak hantu berupa babi..kalau tak mahunya biji mata kau macam nak terkeluar
 jegil punya jegil, dan2 dia panggil mak dia suruh tengok duo kami...emosssiii......mak dia gelak juga sambil carut kami berdua...dik non tahu dia carut kami...dik non tak tuduh..sebab lepas tu diorang satu family pandang kami..berulang kali..sedih...dik non sedih sangat dengan tindakan ibu gegurl tu..dia wanita..dia harus faham hati 'wanita' yang seperti dia juga..lembut seperti kapas walaupun kental diluar...ibu gegurl tu sepatutnya nasihat anak dia agar menghormati orang lain....bukan dihina macam itu..dia tak tahu..dik non macam ni pon..sekali kau dik non tujah tunggulah 9 bulan lagi..tak membusung jangan panggil dik non...

berbalik kepada usop wheelchair..nak je dik non mengadu kat maharani tu..mahu dia hantar saka kak limah..merasa lah satu family jadi mayang mengurai...tapi tak pe..dik non akan sentiasa mendokan kebahagian mereka..tapi tetap dik non nak feeling mahsuri...dik non sumpah 7 keturunan diorang dapat anak lelaki pondan..(haiyoo kejamnya kau dik non)...fullstoppppp....